Kategorier
Gode råd om MC Vinteropstaldning

Hvorfor vinteropbevare sin motorcykel?

Der er flere gode grunde til, hvorfor du skal vinteropbevare din motorcykel!

For det første er det med til, at bevare din motorcykels værdi betydeligt sat i forhold til f.eks. at lade motorcyklen stå under en carport i alt slags vintervejr. Måske med en MC garage på, som holder godt på fugten?

Her tænker du måske ikke over, at ir og rust har de bedste betingelser - og særligt når det er over flere måneder.

Tænk engang hvilken katastrofe, at foråret kommer og din motorcykel så ikke kan starte!

Som alternativ til carporten kan du give motorcyklen den bedste pleje og omsorg, med en god vinteropbevaring hos RINGSTED MOTOR.

Du bevarer motorcyklens værdi, da din motorcykel opbevares i tørre & sikre lokaler.

Vi står for konservering ( behandling af alle krom & aluminiumsdele med syrefri olie.) Samt opladning af dit batteri en gang om måneden.

Du får den gode mulighed for, at få lavet et komplet serviceeftersyn, herunder udskiftning af dæk, eller måske en ombygning?

Vi vasker din motorcykel grundigt & laver en funktionstest inden din motorcykel afslutningvist prøvekøres.

Således sikrer vi, at alt fungerer som det skal.

Og du er helt køreklar, når foråret nærmer sig.

Overvejer du en ombygning kan jeg varmt anbefale, at starte lige så snart sæsonen slutter, da det giver en masse fordele. Bl.a. er der god tid til at skaffe special reservedele, og hvis du har behov for professionel hjælp, såsom MC værksted eller autolakerer, så er hjælp og ekspertice lige ved hånden, og der er god tid til det hele.

Står du selv for at vinterklargøre & opbevare din motorcykel kan følgende råd kan bruges som inspiration til vintermånederne, alt efter dine ambitioner og temperament!

Olieskift

Hvis du har kørt mere end 2000 km siden sidste olieskift, anbefaler vi, at man skifter motorolie og oliefilter - og hvorfor nu det?

Fordi, når motorolien bliver opvarmet og nedkølet mange gange, optager den kondens vand, syredannelse samt urenheder, og det skal du have ud af motoren, så det ikke danner rust indvendig , og dermed forringer eller reducerer levetiden for din motor.

Grundig vask

Herefter er det en god ide, at give motorcyklen en grundig vask, således at skidt og møg ikke gnaver i motorblokken, fælge samt krom dele, f.eks. med MC Shampoo vinteren over, og naturligvis tørre den af med vaskeskind. Der kan ikke kæles nok for din MC...

Tændrør

Er der tale om en langtidsopbevaring, kan du med fordel skrue tændrørene ud og komme en sjat olie i, dreje motoren et par gange og montere tændrøret igen. Det forebygger, at stemplerne ruster fast.

Tøm karburator

Det kan også anbefales at tømme benzinen ud af karburatoren. For over længere tid krystalliserer benzinen, og det viser sig ved, at benzinen bliver til noget hvidt stads, der sætter sig i de forskellige kanaler. Det kan være særdeles svært at få renset ud.

Vi anbefaler at fylde tanken op med benzin, således at du undgår rust i tanken. Du kan også med fordel komme additiver i benzinen, f.eks. MOTOREX FUEL stabilizer således, at du bibeholder den oprindelig benzinkvalitet og det letter opstarten til foråret.

Klods motorcyklen op

Derudover kan man med fordel klodse motorcyklen op i vinter halvåret, således at begge hjul er fri af gulvet. På den måde undgår du at dækkene bliver skæve.

Tørt opbevaringssted

Find et godt og tørt sted til din motorcykel. Det er selvfølgelig rigtig godt, hvis rummet er opvarmet, men er absolut ikke det eneste der dur. Hvis du sprøjter motorcyklen ind i noget rustolie på chrom, motor samt alu. delene f.eks  OXFORD MINT syrefri olie. Der er et universalt smøremiddel, der forebygger på bedste vis mod ir og rust, og det afvaskes på følgende måde til foråret. Sprøjt f.eks. Pro-wash motor-rens eller Muc-Off motorcykel shampoo jævnt ud over hele motorcyklen, og lad det trække hhv.10 eller 3-5 min.  Vask herefter motorcyklen med varmt vand, og efterfølgende tørre den med vaskeskind, så undgår du kalk pletter.

Afmontér batteri

Batteriet afmonteres, vaskes og polerne renses. Hvis det er et syrebatteri efterfyldes det med destilleret vand. Vælger du ikke at gøre noget, er der stor sandsynlighed for at batteriet mister leveår, eller i værste fald bliver ødelagt. Heldigvis findes der et utal af batteriladere f.eks. OXFORD Oximiser 9000, der er en såkaldt intelligent batterilader, der selv passer batteriet hele vinteren. Så skal du ikke tænke på at sætte til opladning. Alternativ kan du oplade batteriet 1 gang om måneden, og således sikre dig, at der er fuld power på batteriet, når sæsonen starter til foråret.

Afdækning

Afslutningsvis kan du montere et åndbart klæde f.eks. et stræklagen ud over motorcyklen, eller en åndbar MC garage.

Dette gøres for at undgå alt for meget støv på motorcyklen, mens den (og du) venter på foråret...

OBS. Start ikke motorcyklen før den skal bruges, da koldstart giver større slid.

Jeg håber mine råd, har givet dig lyst til at passe og pleje din motorcykel. Husk der er ikke noget der kører så godt som en nyvasket og velpudset motorcykel.

Rigtig god fornøjelse.

Mange hilsner
Motorcyklist og indehaver af Ringsted Motor

Per ”Papa” Jacobsen

Per´s 25 års jubliæum 23-4-2016 - 88