Historien om Ringsted Motor

Ringsted Motor så dagens lys i 1991 på Sorøvej 34 i Ringsted. Manden bag Ringsted Motor er Per "Papa" Jacobsen.

Min baggrund er uddannet mekaniker samt en glødende interesse for motorcykler. Jeg har kørt hver sæson siden 1977. Til at starte med havde jeg Job på Steff- Houlberg ved siden af, og havde derfor kun åbent sidst på dagen fra 16-20. Det var dengang motorvejen sluttede i Ringsted, så al trafikken fra København til Jylland kørte lige forbi Ringsted Motors forretning på Sorøvej 34. Det betød mange sjove ”her og nu” reparationer. I 1992 havde jeg fået så meget at lave, at jeg kørte på fuld tid. Senere blev Valdemar - min første mekaniker - ansat, og i 1995 kom Benny til. Benny blev den første af en lang række lærling, vi har udlært.

I 1996 blev pladsen for trang, og derfor rykkede vi til Roskildevej 192. Det gav muligheder for udvidelse af butikken med salg af nye og brugte motorcykler. Da fik vi også forhandling af CZ, Jawa motorcykler samt Piaggio scooter. Det var også her vi startede traditionen med at køre ind og åbne Bakken. Vi inviterede alle motorcykellister fra nær og fjern til en herlig forårstur. Det gik så godt at vi måtte stoppe. Til sidst var vi oppe på over 90 motorcykellister, og det blev simpelthen for farligt, navnlig i Københavns gader.

I 1999 købte vi lokalerne på Roskildevej 236. Der fulgte en god bolig med, og det er Ringsted Motors nuværende adresse. Med mere plads gav det mulighed for at udvide personaleantallet, samt få flere Mærker ind som f.eks Peugeot og PGO scooter, Hyosung motorcykler samt topmærket inde for hjelme Schuberth. Ringsted Motor har specialiseret sig i Yamaha XS 650, der kom ind i billedet allerede i 90, nemlig med min egen, lettere ombyggede gule Yamaha XS 650, som jeg kørte rundt på bla. til Bakken og motorcykeltræf forskellige steder i landet. Den danner også grundlag for firmaets logo. Jeg har ad flere omgange købt brugte Yamaha XS 650 reservedele i stor stil, og det har for alvor sat gang i vores webbutik. Vi leverer nu nye og brugte reservedele til hele EU - en niche - der smitter af på de opgaver vi laver på værkstedet.

I højsæsonen har vi op til 3 mekanikere på værkstedet, og 2 til 3 til at servicere kunderne i butikken. Således er vi i dag rustet til at alle de udfordringer, der må dukke op inden for 2-hjuls branchen.

roskildevej_192

Roskildevej 192, udstillingen i 1996

roskildevej_192_1

Michael Ahelfeldt-Laurvig-Bille Greven fra Egeskov, fik motorstop i Ringsted, end sjov opgave da motorcyklen er en Harley-Davidson fra 1928, det lykkedes fint, og Michael gennemført skagenløbet

sorovej_34

Gang i butikken, salg fra det første år

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    X